13-08-04

Orchidee

Orchideeën die in het wild groeien zien we niet vaak. Verschillende soorten zijn beschermd, omdat ze zeldzaam zijn.
De foto is genomen in Zelzate op 1 augustus 2004. De orchideeën groeien onder de bomen in een dreef in het noorden van de Karnemelkpolder.

22:12 Gepost door Alis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

orchis De wespenorchis is een mooie plant ,ze groeit en bloeit hier ook in onze tuin.groetjes uit wallonie.

Gepost door: natuurmanjak | 16-08-04

Niet zo onzichtbaar Orchideeën kan je wel vaker zien, dan je denkt.
Deze, de breedbladige wespenorchis, is een zeer algemene en groeit ook bij ons in de tuin, en op een heleboel andere "gewone" plaatsen (spijtig van de blikje op de foto en dat de orchideeën zelf niet mooi scherp zijn).
Ik dacht dat alle orchideeën in België beschermd zijn, maar niet bepaald omdat ze zeldzaam zijn (allé, sommige wel hoor).
Van sommige orchideeën vind je enkele honderden exemplaren op een paar hectare, gewoon omdat de bodem daar de juiste samenstelling heeft en elders niet.
Wil je meer orchideeën zien, ga dan op zoek naar kalkrijke plekjes, ergens tussen half mei en half juli, veel kans dat je er dan eentje tegenkomt. De streek rond Couvin is redelijk bekend onder natuurfotografen.
Wat het opnoemen van al die plekjes betreft, daar sta ik een beetje afkerig tegenover (vooral op internet waar iedereen dit kan lezen), want naast de natuurliefhebber zijn er nog altijd mensen die orchideeën gaan uitgraven, plukken, afsnijden, ... Trouwens, zomaar kriskras door een wei lopend op zoek naar die ene orchidee, zal je er vele andere (ongewild) vertrappelen.

Nog veel succes met je hobby!

Gepost door: Rafael | 07-09-04

De commentaren zijn gesloten.